Countdown!!! Fringe är tillbaka om 5 dagar i kanal 5!!! (torsdag)



Äntligen är Fringe tillbaka!!! Jag känner faktiskt inte så många som egentligen följde första säsongen av Fringe, kanske pga att den sändes under sommaren but I have to say that I’m totally hooked!!! Har verkligen saknat den!!!! Om ni gillar/gillade Lost och Arkiv X så lär ni inte bli besvikna för det är en blanding av dem två! För er som har missat första säsongen…. INGEN FARA!!!! Tänkte sammanfatta lite vad första säsongen hade att erbjuda så att ni kan börja kolla på andra säsongen, hoppas den blir lika bra!


Serien i stora drag
Handlar om en FBI-agent, agent Olivia Dunhill, som tvingas samarbeta med en halvgalen forskare, Dr Walter Bishop, och hans son, Peter Bishop. Fadern Walter Bishop var inlåst på dårhus pga vissa experiment som gick fel och fick honom att tappa greppet om verkligheten och Peter, hans son, växte upp ensam och är numera (när serien börjar) inblandad i massa olagligheter. Anledningen att Olivia Dunhill och FBI behöver sammarbeta med Walter Bishop är att många av de oförklarliga saker som händer i världens (olika experiment med världen som experimentobjekt i något som kallas ”The pattern”=mönstret) var en hel del som han brukade forska om. Walter Bishop har kommit fram till att ”mönstret” har något med ZFT att göra, något som på tyska betyder ”Advanced Technologies” en bok om avancerad teknologik och hur detta kommer leda till världens undergång (oändlig krig). Det skumma var att boken skrevs med skrivmaskinen som fanns i labbet där Walter jobbade innan och forskar numera så frågan är om det var han som skrev det eller inte? Och om den skrevs i det förflutna eller om den är hämtad från framtiden… Massa mystik faktiskt och ascoola effekter och historier =) Riktig Sci-Fic men det skulle vara såååå coolt om man kunde åstadkomma såna saker ju =)


Vem är vem i serien? Huvudroll
Agend Olivia Dunham
spelas av Anna Torv.
Från början av serien är hon förlovad med en annan FBI agent, Scott, som dör precis när hon får veta att han är korrupt. När hon får tag på Walter Bishop, vetenskapsmannen, lyckas de koppla ihop både hennes hjärna och hans hjärna för att få ut viss del av information men någonting går fel och en del av hela hans minne stannar hos hennes, vilket gör att hon ibland kan se honom som en fashback av något som har hänt innan. När Olivia var liten gick hon i ett experiment för att öka hennes känslighet till saker runt omkring henne vilket hon nu börjar känna igen. Exakt vad det handar om vet vi fortfarande inte men vi vet att de experiment gjordes för att ”skapa soldater” i ett biologisk krig av något slags. I sista avsnittet av 1a säsongen går hon igenom en port som för henne till en annan dimention, där World trade center katastrofen aldrig inträffade!



Peter Bishop spelas av Joshua Jackson (Pacey för er som kommer ihåg Dawson’s Creek). Son till en galen vetenskapsman och han själv är grovt smart. Han hade inte en lätt uppväxt och hamnade lite snett med lagen men verkar vara på god vet. Verkar så att han är GROVT intresserad av Olivia ;) Man hoppas de blir ett par snart hehe… Det blir lite skumt med Peter i slutet av förra säsongen för det verkar så att Walters ”riktiga” son Peter dog när han var nio och då lyckades Walter öppna en port till en annan dimension och kan möjligtviss ha hämtat Peter därifrån. Skumt va? Grejen är att man inte riktig vet men det snackades en del om att Dr Bell var i den andra dimensionen och sen, i samma avsnitt ser vi att Walter Bishop gå till en gravsten och på den står det att det är Peter Bishops gravsten… Så som sagt… från en annan dimension?



Dr Walter Bishop spelas av John Noble. Damn snacka om att han har massa hemligheter! Problemet är att han inte kommer ihåg de! Hehehe som jag tidigare har nämnt är han GROVT smart vetenskapsman som dessvärre är lite…… ku-ku :S hehehehe Men han e rolig =) Det mesta som händer runt i världens kopplas tillbaka till honom och han lyckades med grymma otänkbara experiment. Han och Dr Bell (grundaren till företaget Massiv Dynamics) forskade inom ”Fringe”-område som de kallade det. Där ingick experiment med huden (bl.a göra huden transparent eller få cellerna att försökas extremt snabbt); teletransport av människor till andra platser, andra tider och andra dimensioner; att kunna kommunicera med människor som varit döda mindre än 6 h; och till och med att slå samman två människors tankar.


Vem är vem i serien? Biroll

Phillip Broyles som är Olivias chef… Ibland verkar han lite skum men det ser ut som om han är på hennes sida…. Men ibland tvekar man


Nina Sharp – VD för Massive Dynamics, ett stort företag om teknik och kemi som är extremt avancerad och skapades av Dr. Bell (som var labbpartner till DR WALTER BISHOP 20 år tidigare!!!)



Astrid Farnsworth- labbassistent som numera hjälper Walter Bishop med experiment


 

John Scott- Före detta fästman till Olivia som dog och som var inblandad i ”the pattern” på något sätt… det pendlar mellan om han var god eller ond



The Observer- Den stora frågan i serien. Han har setts i många olika tidsepoker så han kan gå fram och tillbaka i tiden… vi vet dock inte vart han kommer från…. Framtiden? Det förflutna? Eller kanske den parallella dimensionen? Han har alltid dykt upp i alla ”mönster”-händelser så han är direkt kopplad till det. Han räddade Walter och Peter för länge sedan från att drunkna och han kan läsa andras tankar… Iaf Walters och Peters tankar vilket han har gjort under seriens gång.


Så…. Hur många frågor har ni? Hehehehehe jag har massa!!! Hehehehehe

Anyway, känner ni att ni vill veta mer gå in på:

http://kanal5.se/fringe

TAKE CARE AND DON’T MISS FRINGE!!!!!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0